ДСС и Двери најављују заједнички излазак на изборе

Демократска странка Србије и покрет Двери потписаће у уторак, 12. јануара, коалициони споразум о заједничком изласку на изборе на свим нивоима, најавила је председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић.

Споразум подразумева заједнички наступ на локалним и покрајинским изборима, као и на републичким ако их буде, рекла је Рашковић Ивић.

Навела је и да споразум подразумева поштовање већ утврђених начела политике ДСС-а и Двери, а то су неулазак Србије у ЕУ и НАТО, противљење Бриселском споразуму и залагање за очување Косова у Србији.

Она је као битан део политике коалиције ДСС-а и покрета Двери истакла и ослањање на Русију у економском и политичком смислу.

"Ми у овом споразуму позивамо све оне који желе да нам се придруже да то и учине, с тим што треба да имамо подударности око ових политичких погледа", казала је председница ДСС-а.

Навела је да ће на локалном нивоу одборима бити отворене могућности да сами праве постизборне договоре са онима за које сматрају да ће најбоље радити у интересу њиховог града или општине.

"Ту нема неке велике приче. То су комуналне теме и оне немају великих додирних тачака са такозваном високом политиком", казала је Рашковић Ивић.

Ипак, критеријуми ће бити другачији уколико буде републичких избора.

"Што се тиче републичких избора, ако их буде, врло би било тешко да уђемо у власт са било ким ко је спреман да зарад уласка у ЕУ уништи Србију, претвори је у колонију и територијално и економски девастира", закључила је Рашковић Ивић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи