Гргур: Поступак против Пајтића по аутоматизму, јер је осумњичен

Власник агенције за обезбеђење Угљеша Гргур изјавио је да против председника покрајинске владе Бојана Пајтића тужилаштво није покренуло истражни поступак јер се, како је рекао, против Пајтића и тројице полицајаца тај поступак води по аутоматизму, јер су они осумњичени.

Гргур је испред зграде Владе Војоводине одржао конференцију за новинаре, а поводом решења које је јуче добио од Вишег јавног тужилаштва, на његову жалбу на одлуку Основног тужилаштва у Новом Саду да одбије пријаву против Бојана Пајтића и тројице полицајаца Жељка Трајковића, Ненада Арамуша и Бранислава Еремића.

Пошто је Гргур за новосадски Дневник рекао да је Више тужилаштво наложило покретање истраге против Пајтића, огласило се и Више јавно тужилаштво у Новом Саду које је дематовало да је таква наредба донета.

Међутим, Гргур је на конференцији за новинаре показао решење Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду које је издато 4. новембра и које му је уручено јуче, а у коме, како је прочитао, између осталог стоји да се "издаје обавезно упуство да се у предмету под бројем КТ 3504/15 предузме кривично гоњење против осумњичених због кривичног дела угрожавања сигурности".

"Ово је далеко од покретања кривичног поступка, Господин Пајтић је доктор правних наука и зна да не мора да се донесе решење о покретању истраге јер су они већ у тужилаштву осумњичена лица и против њих може да се води скраћени поступак без покретања кривичног поступка. Они нису пријављена лица, они су осумњичена лица", рекао је Гргур, додајући да "Бојан Пајтић своју правну вештину користи да би правно неуке грађане збунио".

Тврди да он има доказе за оно за шта је поднео кривичну пријаву, нагласивши да Више тужилаштво не би ни усвојуило његов приговор да не постокје докази.

Према његовим речима, поменута тројица полицајаца су га узнемиравала, претила телефоном, пре него што је 2008. године ухапшен заједно са тадашњим чланом ДС-а, а данас функционером СНС-а Гораном Кнежевићем и да неке од тих разговора има и снимљене у свом телефону.

"Ја овде не прозивам ни ДС нити било кога другог, ја именом и презименом прозивам људе који су ми нанели зло и уништили ми живот, а то је Бојан Пајтић и ови полицајци", нагласио је Гргур.

На питање новинара да ли је директно од Пајтића добијао претње, Гргур је рекао да није.

"Није битан онај ко је извршио кривично дело већ онај ко је налогодавац, а све индиције показују да је Пајтић наручилац тог дела", нагласио је Гргур, додавши да иза њега не стоји ни једна политичка странка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи