СНС тражи изјашњавање Скупштине

Српска напредна странке затражиће сутра сазивање хитне седнице Скупштине Србије на којој би се размотрила ситуација у држави и региону после одлуке Црне Горе и Македоније да признају независност Косова.

Функционер СНС-а Александар Вучић изјавио је на конференцији за новинаре да је "Влада Србије морала да уради неупоредиво бољи посао и дипоматским путем спречи такав антисрпски чин две владе у окружењу".

Према његовим речима, СНС ће предложити мере које не смеју да угрозе становништво ни у Србији ни у Црној Гори.

"Те мере морају да погоде само представнике режима у Црној Гори и Македонији. Зато је немогуће говорити о прекиду комуникације, јер бисмо тиме само учинили лошу услугу нашем народу", казао је он.

Вучић је најавио да ће СНС захтевати и да се у српском парламенту расправља о финансијској ситуацији и да ће предложити економске мере којима ће Србија "олакшати своју позицију".

Челник СНС-а каже да је огромна навала за учлањивање у ту странку, тако да већ сада има 60 хиљада чланова, као и да је циљ да странка буде толико јака да на изборима победи Демократску странку.

На поновљеним локалним изборима у четири општине у Србији, СНС излази самостално као Група грађана "Напред Србијо - Томислав Николић", најавио је Вучић, уз уверење да ће и као група грађана освојити друго место на тим изборима.

Вучић напомиње да се "настављају напади на активисте и просторије СНС-а широм Србије", али да напредњаци желе да се разликују од оних који то чине и неће улазити у сукобе.

Потпредседник Удружења привредни препород Србије Миодраг Николић Феман рекао је да је 70 одсто чланства тог удружења на Председништву одлучило да приступи СНС-у.  

број коментара 0 Пошаљи коментар