Гојковић: Локални и покрајински избори истог дана

Датум се не зна, али локални и покрајински избори биће истог дана, најавила је за РТС председница Скупштине Србије Маја Гојковић.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић сматра да би било неодговорно да се локални и покрајински избори одрже у различитим терминима.

"Било би заиста неозбиљно и неодговорно према грађанима Србије када би то учинили у различитим терминима, тако да ћу пажљиво ослушкивати када ће бити расписани покрајински избори јер Србија мора да има изборе у исто време ради економичности и ефикасности", рекла је гостујући у Дневнику РТС-а председница Скупштине Србије.

Говорећи о раду Скупштине у протеклој години, Гојковићева сматра да је најважније то што су се посланици показали као добри партнери Влади Србије у спровођењу реформи.

Што се тиче замерки опозиције на хитност поступка усвајања закона, Гојковићева тврди да влада прибегава хитном поступку само када је то нужно потребно, а да је, када су питању суштински закони, хитног поступка било веома мало.

На питање да прокоментарише критике опозиције због изостанка седнице последњег четвртка у месецу на којој представници владе одговарају на питања, Маја Гојковић подсећа да 2010. и 2011. године тадашњи премијер није дошао ниједном на такву седницу.

"Председник владе је иницирао летос у ванредном заседању да се обавезно утврди један дан мимо пословника на коме ће он са Владом доћи. Врло радо долази и одговара на питања", каже Гојковићева.

Напомиње да ће се о томе разговарати ако се буде мењао пословник и додаје да промена пословника зависи од административног одбора.

Председница Скупштине каже да су посланици слободни 1. и 2. јануара и да их онда очекују сет закона из Министарства унутрашњих послова, закон о спорту, закони који се тичу локалне самоуправе, борачких и социјалних питања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи