Светски лидери честитали празнике премијеру Србије

Бројне светске вође, попут председника Руске Федерације, Сједињених Америчких Држава и НР Кине – Владимира Путина, Барака Обаме и Си Ђинпинга – честитали су премијеру Србије Александру Вучићу Нову годину и божићне празнике, пожелевши даље проширивање сарадње у 2016. години.

Осим Обаме, Путина и Ђинпинга, српском премијеру честитке су упутили и председник Европског савета Доналд Туск и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, као и премијер Јапана Шинзо Абе.

Председник НР Кине Си Ђинпинг констатовао је како је са Вучићем приликом сусрета у Пекингу имао пријатан и садржајан разговор.

"Дубоко ме је дирнула твоја љубав и искрено пријатељство српског народа према кинеском народу. Кина и Србија увек се међусобно подржавају у питањима од суштинског интереса и виталног значаја и тако ће бити. Спреман сам да посетим Србију када се обе стране договоре", поручио је кинески председник.

Премијер Русије Дмитриј Медведев у честитки је оценио да је одлазећа година обележена динамичним развојем односа између Русије и Србије.

"Значајан догађај била је Ваша посета Москви у октобру, када су постигнути важни споразуми о развоју билатералне сарадње. Надам се наставку заједничког рада на даљем јачању многостраног партнерства између наших земаља. Са задовољством ћу искористити Ваш позив да посетим Србију 2016", нагласио је Медведев.

Вучићу су честитке стигле и из Уједињених Арапских Емирата, од престолонаследника Абу Дабија шеика Мухамеда бин Заједа ел Нахјана и владара Дубаија шеика Мухамеда бин Рашеда ел Мактума, који je уједно и потпредседник и премијер УАЕ.

Честитке српском премијеру такође су упутили и премијер НР Кине Ли Кећанг, председница Јужне Кореје Парк Геунхје, норвешка премијерка Ерна Солберг и Јохан Шнајдер-Аман, који сутра ступа на функцију председника Швајцарске, као и многи други званичници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво