Грађани пред изборном кутијом у 2016.

Грађани Србије ће гласати 2016. Изборна је година. На покрајинском и локалном нивоу свакако. Парламентарном - можда, председничком - тешко, мада помиње се и то. Шта знамо, а шта је у домену спекулација?

Политичка атмосфера - аргумент за, економија - против ванредних парламентарних избора, рекао је премијер Вучић пре који месец. Одлуку је заказивао за јесен, па тражио још месец да размисли. Сигурно их неће бити - до пролећа. Сад се спекулише - март, април.

"Ја не мислим да су нам избори потребни, али ако већна у СНС-у крене, или један део људи крене другим путем, значи да смо делегитимисани и да идемо на изборе", рекао је раније премијер Вучић.

Партнери у власти - социјалисти и напредњаци, изборну трку, ако буде била и ванредна, трчаће свако за себе. Тако каже Дачић. Има добар разлог за то.

"Да не би били досадни, ипак ћемо ићи на две листе", каже Дачић.

И опозиција чека одлуку - понеко се и удружује. Прве су коалицију објавиле бивше демократе. Тадић и Јовановић.

Лидер СДП-а Борис Тадић каже да не може да вређа представнике власти да би се некоме додворио и да буде радикална опозиција, додаје да то мора да буде иза нас.

Председник ЛДП-а каже да су разговарали о много чему и да су се у многим питањима размимоилазили.

Ишчекујући бели дим из Немањине 11, удружиле су се и левица и десница. Не у предизборну коалицију

Санда Рашковић Ивић из Демократске странке Србије рекла је да су се састали да одбране институцију слободних избора.

Демократе на штиту власти у Војводини, на пролеће биће на тесту код грађана. Покрајински избори биће, највероватније, у редовном термину.

"То је теза СНС-а да ми избегавамо изборе, ми смо странка која тражи поштовање Устава и закона, ми не желимо да избори зависе од ћефа једног човека", рекао је лидер ДС-а Бојан Пајтић.

Мировић из СНС-а каже да су бежали Пајтић и Чанак од суда грађана, и провере народне воље, али дан одлуке посебно за покраинске изборе је близу и више сакривања иза парола нема

О локалу нема спора, о гласању за највиши председнички ниво стидљиво се спекулише. Томислав Николић, председник Србије до 2017. на то одговара.

"Желим да будем, ако будем кандидат да будем кандидат СНС-а, ако СНС то не жели, ја више нећу да се кандидујем", рекао је председник Николић у интервјуу за "Упитник".

Осим што се о изборима прича, од претходних се, политичка сцена није много променила. Вратио се Шешељ, па се говори о могућности повратка радикала у парламент. Демократска странка поцепала се још једном. Грађанску левицу предводи Борислав Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи