Смена појединих директора, успешнима "подигнута лествица"

Премијер Александар Вучић најавио је на седници Владе смену појединих директора јавних предузећа који нису оправдали очекивања, а осталима, који су пословали с добити, захвалио на доприносу буџету и додатно "подигао лествицу" за следећу годину.

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је да ће поједини људи бити смењени и да је то знак одлучности да се спроведу реформе, сазнаје Танјуг.

Вучић је, на седници којој су присуствовали директори свих јавних предузећа, рекао да је циљ Владе да види како ће идуће године нека предузећа "мање губити, а друга више зарадити", зависно од нивоа на којем сада послују, а прва мера биће смена неких директора који нису показали никакав резултат.

"Биће промена у појединим јавним предузећима, колико сутра...", рекао је премијер, не прецизирајући на кога мисли.

Вучић је рекао да неће толерисати да директори јавних предузећа свој посао схвате тако да само троше оно што кроз субвенције добијају од државе, на терет грађана, и да притом још праве губитке.

Приметио је да су Железнице, на пример, у огромном дугу, а да РТБ "Бор" има огромне плате и огромне трошкове, и запитао све оне који нису учинили никакав напор да смање губитке: "Шта ви радите, шта ће ми такви директори кад нису у стању ништа да ураде?"

"Убише нас", рекао је, поједина јавна предузећа, међу којима пре свега та два, уз јавне сервисе и "Ресавицу", за које држава издваја око 300 милиона евра.

Председник Владе је истовремено критиковао све у јавном сектору који су на терет средстава грађана делили пакетиће или "13. плате", посебно оне који, осим "куповине наклоности запослених", нису урадили ништа да направе резултат.

"Сит сам тих трикова и превара", рекао је Вучић.

Изразио је задовољство чињеницом да је остварено 12 милијарди више од планираних непореских прихода.

Од директора успешних предузећа затражио је да га обавесте на колику добит рачунају, односно колики део ће уплатити у буџет, а онда им је додатно "подигао лествицу", прецизирајући цифру коју очекује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи