Маја Гојковић не прилази Николићу

Бивша градоначелница Новог Сада Маја Гојковић негирала је медијске спекулације да ће прићи новој странци Томислава Николића и потврдила оснивање своје странке.

"Александар Вучић ме је приватно посетио у Новом Саду и лично ме позвао да приђем Српској напредној странци. Одговорила сам му да сам тип особе којој треба дуго времена да донесе тако важну политичку одлуку", рекла је она у емисији "Хало, председниче" ТВ "Панонија".

Према њеним речима, требало јој је доста времена и да се одвоји од Српске радикалне странке, а са друге стране ништа не зна о програму Николићеве партије, мада познаје већину људи у њој.

"Сем тога, више нисам сама. Око мене је стотинак људи у Групи грађана 'Маја Гојковић', која је оценила да би било боље да формирамо сопствену странку. Статут је већ готов, а завршавамо и програм", додала је Гојковићева.

Гојковићева није желела да ода назив те своје странке, откривши једино да се не ради о "народној партији", како се говори у јавности, нити ће у себи имати атрибут "српска".

"Одлука ће бити донета у понедељак или уторак, а у игри је више опција", прецизирала је Гојковићева која је са својом Групом грађана на прошлим изборима у Новом Саду освојила осам одсто гласова бирача и седам (од укупно 78) одборничких места у Скупштини града.

Гојковићева је казала да се годину и по дана није чула с Николићем, који је, како је подсетила, својевремено рекао да су "друге жене у СРС постале активније".

"Изашла сам мирно и достојанствено, без ружних речи, па ми веома смета што су две групе некадашње заједничке странке у последње време толико непријатног рекли о оној другој страни", рекла је Гојковићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво