Премијер Вучић са мештанима Дежевске долине

Премијер Александар Вучић истакао је у разговору са грађанима Дежевске долине код Новог Пазара да ће све што годинама и деценијема није могло да се уради и изгради бити завршено, али да је за то потребно још неколико година динамичног раста.

Вучић је изразио задовољство што су многи путеви у овом делу Србије недавно изграђени и најавио да ће се решити реконструкција и изградња преосталих путева.

Грађани више места у околини Новог Пазара замоли су премијера за изградњу инфраструктурних пројеката у својим местима, на шта је он одговарао да ће да учини шта може, не желећи да даје обећања за пројекте које не може да гарантује да ће бити реализовани у скоријој будућности.

Задовољство премијера изградњом основне школе, вртића и Дијагностичког центра које је данас отворио у Новом Пазару било је видно и у разговору са грађанима у Дежеви, током које се шалио и са директором Путева Србије Зораном Дробњаком.

Наиме, када је, поводом захтева грађана за изградњом путева до њихових места, о томе питао Дробњака и овај одговорио да "последњу реч има премијер", Вучић је приметио да Дробњак "сваки пут када је пред сменом додвори се и каже 'ваша је последња'".

Такође је и на тражење Николе Јоловића, посланика СНС из овог краја, да обећа изградњу још пар инфраструктурних пројеката, приметио:"Води Никола рачуна, можда су избори ускоро...", те додао да не жели да обећа нешто што није сигуран да може да испуни, као и да неће да се понаша као раније власти које су обећавале само да би добили аплаузе.

Вучић је казао да ради на довођењу једне мини фабрике дрвне индустрије у Нови Пазар и Рашку, те најавио да ће са арапским пријатељима разговарати да такву фабрику, у којој би запослили младе, отворе, како би се грађанима дала могућност да остану и имају будућност.

"После година рецесије ово је прва година у којој имамо озбиљан економски раст, а свака даља биће још боља. Уредили смо јавне финансије, нећемо да имамо проблема са банкротством. Успели смо да смањимо ниво незапослености. Отворили смо прва поглавља са ЕУ, имамо све бољу сарадњу са Руском федерацијом и многим другим земљама у свету, а из тога ће сигурно изнедрити нова инвестиција", поручио је Вучић, истакавши да жели да грађани остану у свом крају и не беже за Београд или у бели свет.

"После 30 година по први пут нам се родило више од 20.000 беба у Београду, и желим да се тај тренд настави не само у Београду већ целој Србији, да сви људи виде и осете ту перспективу. Ако не будемо имали више деце питање је да ли можемо да опстанемо. Не бисмо били ни први ни последњи народ којем би се тако нешто страшно догодило", упозорио је он.

Међу окупљенима било је и много деце, а једна ученица из Дежеве Јована Миљковић упитала је премијера да ли је могуће да се направи леп тоалет у школи "Александар Стојановић Весо" у овом месту.

"Обећао сам да ћу да дођем у сваку школу, обићи ћу сваки тоалет. Има све да се сија, и бићеш сигурно задовољна", нагласио је он.

Вучић је казао да се креће у обнову свих школа у Србији, што је од кључног значаја, те најавио да ће доћи и да обиђе школу у Дежеви.

Он је казао да ће у обилазак школа водити деу како би му показала шта им се не свиђа.

"Не кажем да ће да све буде прелепо, као у кући, али ће бити чисто, уредно, да не брину родитељи да ли им је дете добило неку заразу", најавио је Вучић.

За место Врановина, за које су грађани рекли да има напуштену фабрику, обећао је да ће настојати да доведе инвеститора, како би поново покренули производњу конфекције.

Он је рекао да је у Крупањ довео једног инвеститора из Турске који је обећао отварање 100 радних места, а запослио је 250 људи, те да од тога сада живи цело место.

Вучић је нагласио да ће послати људе из Министарства привреде да се упознају са напуштеним постројењем, како би се могло понудити некоме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се