Моро захвалила Србији на помоћи након напада у Паризу

Амбасадорка Француске у Београду Кристин Моро каже да је потребно направити велику међународну коалицију за борбу против Исламске државе. Моро је похвалила Србију за помоћ коју пружа Француској након недавних терористичких напада у Паризу.

Кристин Моро је у изјави за Танјуг истакла да Србија придаје велику пажњу безбедности и да није подлегла страху и паници. Доказ за то, према њеним речима, је и недавно одржана заједничка вежба војске, полиције и безбедносних снага "Штит 2015".

Моро је истакла да је у Француској још на снази ванредно стање, јер власти траже последње особе које су биле умешане у нападе.

"Настављамо са нашим активностима и свесни смо да борба против тероризма изискује време. Потребно је пуно рада, како с наше стране, тако и суседних држава. Видимо шта се тренутно дешава у Белгији, али је потребно деловати и у Сирији", нагласила је Моро.

Упитана како Србија може помоћи Француској након напада у Паризу, Моро је одговорила да Србија већ много помаже. Истакла је добру полицијску сарадњу и додала да Србија може заједно са Француском да се бори против регрутације и финансирања терориста.

Према њеним речима, један од приоритета би можда могла да буде борба против илегалне продаје оружја.

Коментаришући могућност да Србија и земље Балкана могу бити мете терористичких напада, рекла је да се много тога може "замислити". "Србија помаже и Француској и Европској унији у борби против тероризма и у Африци", додала је Моро.

Одговарајући на питање да ли би странци требало да се плаше приликом путовања у Француску, Моро је рекла да је страх присутан код свих, па и код Француза, а реч је о некој врсти општог страха, јер се "све и свашта може десити на било ком другом месту".

"Не постоји конкретна претња. Желимо да упутимо поруку терористима да нас претњама неће спречити да живимо наше уобичајене животе. Требало би бити опрезан, али не и у паници", нагласила је Моро.

Подсетила је да, када је реч о грађанима Србије, нема промене у правилима за улазак у Француску.

"Нисмо променили правила приступа нашој територији, али смо успоставити контроле на границама. Зато би требало очекивати више контрола", закључила је Моро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво