Читај ми!

Вучић се уписао у књигу жалости у Амбасади Француске

Председник Владе Србије Александар Вучић изразио је жаљење због терористичког напада у Паризу и уписао се у књигу жалости у Амбасади Француске у Београду.

Премијер Александар Вучић се састао са амбасадорком Француске Кристин Моро и рекао да саосећа са француским народом.

Премијер је у књигу жалости у француској амабасади уписао да је Србија ужаснута злочиначким нападом терориста на слободу и безбедност свих француских грађана, али и свих Европљана.

Написао је да је уверен да ће витешки и храбри француски народ имати снаге да се одупре и коначно победи највећу пошаст савременог света, а то је, како је навео, тероризам.

Како је истакао, мала али поносита Србија увек ће стајати раме уз раме са својим француским пријатељима и бити спремна да пружи сваку врсту доприноса слободној и безбедној Европи.

"У име грађана Србије, њене владе и у лично име изражавам најдубље саучешће породицама настрадалих, председнику и премијеру Француске, као и свим њеним грађанима. Живела Француска", написао је Вучић.

Моро је захвалила на понуди и рекла да је дирнута подршком коју Србија исказује, нарочито пажњом грађана који су испред амбасаде донели цвеће.

Вучић је након састанка рекао да је данас тужан дан за Србију и да ће у знак солидарности са Француском спустити заставу на пола копља у наредна три дана. 

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић уписао се у Књигу жалости у Амбасади Француске у Београду.

Дачић је раније у току дана упутио и телеграм саучешћа француском шефу дипломатије Лорану Фабиусу у којем је оценио да је напад на Француску напад "на тековине савременог друштва".

У књигу жалости се уписао и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

"Примите изразе мог најдубљег саучешћа поводом губитка који сте претрпели приликом безумног терористичког напада. Српски народ је уз вас, осећамо ваш бол и молимо се за ваше жртве", написао је Стефановић, наводи се у саопштењу министарства.

И градоначелник Београда Синиша Мали уписао се у књигу жалости у амбасади Француске у Београду, након што је запалио свећу код Споменика захвалности Француској на Калемегдану.

Шеф делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт такође се уписао у Књигу жалости.

"Наше мисли и наша срца су са породицама и пријатељима жртава трагедије у Паризу", написао је Давенпорт.

Грађани Србије моћи ће да се упишу у књигу жалости у Амбасади Француске од понедељка, 16. новембра, до среде, 18. новембра.

После терористичких напада у Паризу саучешће Француској и француском народу упутио је председник Србије Томислав Николић. Своје жаљење исказао је и поглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј, али и остали политичари и верски званичници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво