Читај ми!

Огар: Лакнуло ми је што Косово неће бити део Унеска

Француски пуковник Жак Огар, који је командовао француским специјалним снагама током рата на Косову 1999, сматра да је добро што Косово није примљено у Унеско јер би то била прилика за десатанизацију ОВК, којој би се тако омогућило да, под плаштом честитости, настави ка свом неизмењеном циљу – брисању прошлости српског и хришћанског Косова.

"Пријем те привидне државе био би шамар за Уједињене нације, које никад нису престале да признају да Косово припада Србији. Тиме би УН исмејала сопствена организација задужена за питања образовања, науке и културе", истакао је Огар, преноси париски лист Фигаро.

Огар указује и да би чланство Косова у Унеску омогућило ОВК да се дочепа предности те организације које, како наводи, без сумње не би искористила за одржавање српске баштине на Косову, већ за богаћење "клике на власти у Приштини".

"Данас би пријем Косова у Унеско био згодна прилика за десатанизацију ОВК. Тиме би јој се сасвим лако омогућило да се окити плаштом честитости и поштења, док би јој терористичка и мафијашка природа остала непромењена, као и њен циљ – у потпуности избрисати древну прошлост српског и хришћанског Косова", оцењује Огар.

Пуковник Огар је познат по пружању помоћи угроженим православним манастирима на Косову, пре свега манастиру Девич, који су у јуну 1999. године напали албански побуњеници из редова ОВК, што му је донело највише одликовање Српске православне цркве, Орден Светог Саве, подсећа француски лист.

Огар је командовао француским специјалним снагама током рата на Косову 1999. године. Он је прошле године објавио књигу под насловом Европа је умрла у Приштини, у којој осуђује западну политику, нарочито француску, током рата на Косову.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво