Одржана "Шетња за Војводину"

Војвођанска партија и Војвођански клуб организовали су у Новом Саду "Шетњу за Војводину", са које је поручено да би Војводина требало да буде република. Шетња је протекла без инцидента.

Учесници "Шетње за Војводину" су од Трга слободе са страначким заставама и заставама Војводине прошетали до зграде покрајинске владе, где су се окупљенима обратили функционери Војвођанског клуба, преноси Танјуг.

Председница Војвођанског клуба Бранислава Костић рекла је да је време да се после 27 година реши питање Војводине.

"Наш циљ је да Војводина буде република, а до тог циља ћемо доћи оваквим шетњама, разговорима и изборима", рекла је Костић.

Истакла је да је Војвођански клуб (ВК) против насиља на улицама и да жели да мирним путем оствари своје циљеве.

Председник Војвођанске партије (ВП) Александар Оџић рекао је да је данашња шетња трећа коју заједнички оргнизују ВП и ВК. Додаје да Војводина треба да буде република у федерализованој Србији.

"Када Војводина буде република неће се постављати питање да ли јој треба уделити пет или седам одсто буџета Републике, већ ће у њој остајати све оно што су њени грађани зарадили", рекао је Оџић.

На почетку шетње неколико момака који су носили српске заставе умешало се у колону, али су уз интервенцију полиције брзо изашли из колоне, тако да није дошло до иницидената.

Сат времена након почетка шетње, у Дунавској улици код споменика Јаши Томићу, окупило се неколико младих људи са српским заставама и мајицама на којима је писало "Србија". Они су за Танјуг рекли да је тај скуп организовала "Иницијатива за здраву Србију".

"Циљ нашег окупљања је да сепаратистичким снагама покажемо да је Србија јединствена и да никакве шетње, ни лажна обећања, ни приче неће успети да је поделе", рекао је Миодраг Миликић из "Иницијативе за здраву Србију".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво