Читај ми!

Хрватска прекинула блокаду граничних прелаза

Гранична полиција МУП-а Србије добила је у 17.05 званично обавештење да је гранични прелаз Батровци–Бајаково отворен, јавља извештач РТС-а. Камиони из колоне прелазе границу, као и путничка возила са српским регистрацијама. Саобраћај на прелазима Бајаково и Товарник отворен за сав промет без ограничења. Влада Србије укинула вечерас контрамере.

И хрватски министар полиције Ранко Остојић навео је да је у 17 извршена деблокада границе јер је, како каже, смањен прилив избеглица.

"Сви аутомобили, без обзира на регистрације, могу ући у РХ, као и камиони", објављено је на Твитер профилу хрватске владе.

Министарство унутрашњих послова Хрватске саопштило је да су гранични прелази Бајаково и Товарник отворени за сав промет без икаквих ограничења.

Агенција Хина наводи да су за сав промет још затворени гранични прелази са Србијом: Илок, Илок 2, Принциповац, Принциповац 2, Ердут и Батина.

Након тога је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио да је српско-хрватској граници поново успостављен саобраћај без ограничења из Србије ка Хрватској и да је то велика победа за све грађане Србије.

"Наша граница је сад потпуно деблокирана и сматрам да је ово велика победа за све грађане Србије. Ми смо се понашали озбиљно и одговорно, а показало се да је Хрватска прекршила и Споразум о стабилизацији и придруживању и друге споразуме", рекао је Стефановић.

Владе Србије је вечерас ставила ван снаге закључке којима су донете контрамере на блокаду граница од стране Хрватске.

Управа царина Републике Србије саопштила је да ће интензивирати рад како би се надокнадио губитак времена после вишедневног застоја у промету робе на граничним прелазима Батровци и Шид.

Претходно је европски комесар за суседску политику и проширење Јоханес Хан у Београду апеловао на хрватске власти да отворе границу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво