Телевизијско суочавање ставова Вучића и Раме

Премијери Србије и Албаније Александар Вучић и Еди Рама суочиће ставове у шездесетоминутној емисији регионалне ТВ продукције "Окружење", која се емитује у пет држава, на 11 националних и десетинама локалних телевизија, саопштила је та продукција и најавила да ће РТС емисију емитовати 31. августа.

Како се наводи у саопштењу, емисија ће бити снимљена у бечком студију, током Друге конференције о Западном Балкану, преноси Фонет.

У емисији ће учествовати и генерални секретар Савета за регионалну сарадњу Горан Свилановић.

Самит у Бечу део је Берлинске иницијативе коју је прошле године установила Ангела Меркел, канцеларка Савезне Републике Немачке.

Делегације свих земаља Западног Балкана, као и Аустрије, Немачке и Европске уније, разговараће 27. августа о проблемима и изазовима пред којима се налазе земље региона.

Овога пута, посебна пажња биће посвећена пројектима у области енергетике, саобраћаја, науке и образовања, а биће говора и о прошлогодишњој иницијативи за формирање Уније младих Западног Балкана.

Како се подсећа у саопштењу продукције "Окружење", Вучић и Рама "пробили су лед" прошлогодишњим сусретом и узвратном посетом Тирани.

Очекује се да ће и овај ТВ програм бити велика могућност да се отворено говори о заједничким интересима и проблемима који их ометају, наводи се на крају саопштења.

број коментара 2 пошаљи коментар
(понедељак, 10. авг 2015, 22:23)
milan [нерегистровани]

Susedi

Svi moraju biti svesni, da suživotu suseda nema alternative. Prema tome, Srbija i Albanija moraju nekako
pronaći mogućnost neometanog prometa robe, kapitala a posebno slobodno kretanje ljudi preko granica.

Granice su samo u ljudskim glavama, što treba prevazići. Savjetujem potpunu slobodu kretanja tako Srba
preko granice u Albaniju, kao i Albanaca u Srbiju uz pojačenje obe policije, tajne službe i njihova potpuna
suradnja u borbi protiv kriminala.

(понедељак, 10. авг 2015, 21:58)
Сучељавање! [нерегистровани]

Само питам:

У колико рунди!?