СПО: Организовањем војне параде Хрватска срамоти Европу

Српски покрет обнове сматра да организовањем војне параде поводом акције "Олуја" Хрватска срамоти не само данашњу Европу, него и све велико и човечно у својој историји и култури.

Док Европска унија прославља 9. мај, дан слома нацизма, Хрватска војном парадом прославља нацистички прогон из Хрватске више од 200.000 и убиство скоро 2.000 својих грађана српске националности, истиче СПО у саопштењу, преноси Танјуг.

"Овако славећи своје 'ослобођење' од Срба, Хрватска срамоти не само данашњу Европу, него и све велико и човечно у својој историји и култури", додаје се у саопштењу СПО.

Наводи се и да је Србин један од аутора хрватске химне, која ће се интонирати у славу великог злочина и погрона над Србима. Из ове странке указују да ће на другој страни, у Србији, жртве хрватске "Олује" туговати.

У СПО оцењују да ће сукривци за њихову трагедију, они који су одбили међународни План З-4, који је Српској Крајини гарантовао федерални статус у држави Хрватској, "ридати најгласније и лити крокодилске сузе, јер крокодил, најпре, прогута своју жртву, а онда плаче за њом".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 05. авг 2015, 16:39) - Страхиња Ч. [нерегистровани]

Масакар.

Хрватски масакар који уништио хиљаде и хиљаде живота. Само ненормалан народ се дичи тим, нека вам иде на част!

(уторак, 04. авг 2015, 22:54) - Саша Митровић [нерегистровани]

Зашто ?

Требамо се запитати где су корени мржње према Србима? Зашто су прошли некажњено за Јасеновац, Јадовно, Градишку и Бог зна колико знаних и незнаних јама широм Хрватске и Херцеговине. Зашто се једном Слободану Јовановићу судило у одсуству и то без икаквог разлога, а није Павелићу за кога су постојали огромни разлози ? Зашто Срби и дан данас воле Броза ? Када би одговорили на ова питања лако би смо дошли до одговора због чега се поновило геноцид над Србима у Хрватској...