Читај ми!

Специјални суд за ОВК, направљен тек први корак

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже за РТС да је изгласавање уставних промена тек први корак ка формирању суда за злочине ОВК, и да највећи део посла тек предстоји. Сутра наставак дијалога са Приштином у Бриселу где треба да се отклоне несугласице око Споразума о осигурању, напомиње Ђурић.

Марко Ђурић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да ће Србија у наредном периоду пажљиво пратити састав и рад суда за злочине ОВК и додао како не можемо бити задовољни докле год они који су извршили злочине не буду кажњени.

Напомиње како они који су јуче гласали нису били спремни да у протеклих 15 година казне ратне злочине и подсећа како већи део посла за гоњење злочинаца ОВК тек предстоји.

Ђурић истиче да ипак нема поверења у некадашње лидере ОВК, који су, како каже, скинули униформе и обукли одела у косовској скупштини.

Напомиње да је добра ствар што ће тај суд ипак бити међународни суд у коме ће се процесуирати ратни злочини, који, како додаје, никада не застаревају.

Коментаришући притиске на српску страну, Ђурић каже да много тога у политичком животу у нашој покрајини личи на фарсу, и не само да српски лидери немају мира већ нема мира ни за сведоке.

"Они који су јуче гласали у косовској скупштини једним оком намигују онима који треба да буду осуђени, и говоре – биће све то у реду. Са извесном скепсом гледамо на намере Приштине и остајемо спремни да помогнемо онима који желе да осуде ратне злочине", подвлачи директор Канцеларије за КиМ.

Говорећи о дијалогу који се сутра наставља у Бриселу, Ђурић подсећа како је Приштина покушала да искористи претходни Споразум о осигурању и, како каже, да кроз тај споразум провуку регистарске таблице са ознаком Косова.

Истиче да несугласице око Споразума о осигурању успоравају дијалог у Бриселу и додаје како приштинска страна има интерес да се таква ситуација настави.

Ђурић очекује да у наредна два или три дана проблем који се тиче осигурања буде решен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво