Михајловић: У Поточарима се десио покушај убиства

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић поручила је члану Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да се догађај у Поточарима може назвати покушајем убиства премијера Александра Вучића, те да је то уједно био и покушај урушавања Уставног поретка и дестабилизације Републике Србије.

Зорана Михајловић је, реагујући на наводе Изетбеговића да верује да ће истрага показати да се у Поточарима није десио покушај атентата већ да је то била "спонтана реакција масе", упитала члана председништва БиХ зар није он гарантовао безбедност српском премијеру, преноси Танјуг.

"Кажите нам господине Изетбеговићу, да ли сте ви упутили позив нашем премијеру Александру Вучићу да дође. Да ли сте ви као домаћин били одговорни у вашој држави за безбедност ваших званица-гостију", упитала је Михајловић, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Изетбеговића је упитала и како је закључио да у Поточарима није био покушај атентата, већ "спонтана реакција масе", приметивши да је срамота што нико до сада није ухапшен.

"То је покушај убиства господине Изетбеговићу јер мотив самог напада има политичку позадину и политички је инспирисан", навела је министарка додајући да је сасвим неважно да ли је неки државник нападнут каменом, оружјем, да ли је отрован или му је срушен авион...

"Битан је циљ, господине Изетбеговићу. То је покушај убиства, господине Изетбеговићу", истакла је Михајловић, која сматра да је то уједно био покушај урушавања уставног поретка и дестабилизације РС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво