Михајловић: У Поточарима се десио покушај убиства

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић поручила је члану Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да се догађај у Поточарима може назвати покушајем убиства премијера Александра Вучића, те да је то уједно био и покушај урушавања Уставног поретка и дестабилизације Републике Србије.

Зорана Михајловић је, реагујући на наводе Изетбеговића да верује да ће истрага показати да се у Поточарима није десио покушај атентата већ да је то била "спонтана реакција масе", упитала члана председништва БиХ зар није он гарантовао безбедност српском премијеру, преноси Танјуг.

"Кажите нам господине Изетбеговићу, да ли сте ви упутили позив нашем премијеру Александру Вучићу да дође. Да ли сте ви као домаћин били одговорни у вашој држави за безбедност ваших званица-гостију", упитала је Михајловић, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Изетбеговића је упитала и како је закључио да у Поточарима није био покушај атентата, већ "спонтана реакција масе", приметивши да је срамота што нико до сада није ухапшен.

"То је покушај убиства господине Изетбеговићу јер мотив самог напада има политичку позадину и политички је инспирисан", навела је министарка додајући да је сасвим неважно да ли је неки државник нападнут каменом, оружјем, да ли је отрован или му је срушен авион...

"Битан је циљ, господине Изетбеговићу. То је покушај убиства, господине Изетбеговићу", истакла је Михајловић, која сматра да је то уједно био покушај урушавања уставног поретка и дестабилизације РС.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 17. јул 2015, 15:21) - anonymous [нерегистровани]

Gospodjo Mihaklovic

Osudjujem napad na naseg premijera mozda u vecem intenzitetu nego vi. Ali moram da vam kažem da nije rec o pokusaju ubistva. Da je neko zeleo da ubije naseg premijera to bi i uradio. Setite se ubistava državnika sirom sveta i besprekorno uvezbanog obezbedjenja koje ih nije sprecilo. Ovo vam pisem kao covek koji je imao cast i odgovornost da obezbedjuje visoke oficire izmedju ostalog i Predsednika Tita. Kao sto je poznato iz istorije niko od njih nije stradao, a pokusaja je bilo. Slucaj gospodina Vucica je eksplozija mrznje odredjenih muslimanskih krugova ne samo prema njemu nego i prema celom Srpskom narodu, sta je premijeru i te kako dobro poznato Zeleli su da ga ponize uvrede i daju mu na znanje sta misle o njemu i narodu kom pripada, ali ne i da ga ubiju kako tvrdite. Gospodinu premijeru je sve ovo poznato sta znamo iz njegovih izjava po tom pitanju i ovaj slucaj ga nece zaustaviti na putu izgradnje mira u celom regionu.