Читај ми!

Чланови Председништва БиХ у Београду следеће недеље

Сва три члана Председништва БиХ потврдила су да су прихватила позив премијера Александра Вучића да посете Србију, сазнаје РТС.

Посета ће, највероватније, бити реализована средином наредне седмице, а како РТС сазнаје, службе протокола гостију и домаћина већ су почеле да договарају детаље. 

Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је јуче званични позив председавајућем и члановима Председништва БиХ Младену Иванићу, Драгану Човићу и Бакиру Изетбеговићу да што скорије дођу у заједничку посету Србији.

Како је јуче саопштено из Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима, Вучић је у писму члановима Председништва БиХ навео да их позива "полазећи од уверења да су наше две земље чврсто и трајно опредељене да јачају међусобне билатералне односе и да сва отворена питања решавају у непосредном дијалогу и духу добросуседства, а на добробит грађана две земље".

Премијер Србије је раније рекао да сматра да је време да се превазиђе тежак догађај из Поточара и да ће зато упутити позив члановима Председништва БиХ да дођу у Србију.

"Желим и уложићу огромну енергију да наставимо да радимо и сарађујемо и да страсти из прошлости остављамо по страни", рекао је Вучић новинарима после обраћања на скупу о сарадњи Србије и Италије.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво