Читај ми!

Вучић позвао чланове Председништва БиХ у Србију

Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је званични позив председавајућем и члановима Председништва БиХ Младену Иванићу, Драгану Човићу и Бакиру Изетбеговићу да што скорије дођу у заједничку посету Србији.

Како је саопштено из Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима, Вучић је у писму члановима Председништва БиХ навео да их позива "полазећи од уверења да су наше две земље чврсто и трајно опредељене да јачају међусобне билатералне односе и да сва отворена питања решавају у непосредном дијалогу и духу добросуседства, а на добробит грађана две земље", преноси Танјуг.

Премијер Србије је раније данас рекао да сматра да је време да се превазиђе тежак догађај из Поточара и да ће зато упутити позив члановима Председништва БиХ да дођу у Србију.

"Желим и уложићу огромну енергију да наставимо да радимо и сарађујемо и да страсти из прошлости остављамо по страни", рекао је Вучић новинарима после обраћања на скупу о сарадњи између Србије и Италије.

Додао је да ништа није важније од разговора, јер су мир и стабилност у региону предуслов за бољу економију и животни стандард.

"Видим да полако али сигурно разум побеђује на свим странама и људи разумеју шта су грешке сваког од нас", рекао је Вучић.

Упитан шта је била грешка члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, Вучић је рекао да га је управо Изетбеговић позвао да дође у Сребреницу и гарантовао му безбедност, а да се није ни руковао са њим.

"Не говорим о кривично-правним последицама, већ о људским гестовима. Ово прво ме не занима, јер је то посао надлежних органа БиХ", додао је премијер Србије.

На питање да ли очекује ефикасну истрагу, Вучић је навео да се као председник Владе томе нада, а да као човек није сигуран. Поручио је и да таква ситуација не би могла да се догоди ниједном госту у Србији.

"Да се онако нешто десило мом госту, ја бих се залетео да га браним", рекао је Вучић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво