Читај ми!

"Напад на Вучића штетан за односе БиХ и Србије"

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић оценио је да је напад на премијера Александра Вучића у Сребреници нанео велику штету не само односима БиХ и Србије него пре свега званичном Сарајеву јер се напад догодило на дан комеморације сребреничким жртвама.

Вукићевић је истакао да су власти БиХ дале све безбедносне гаранције за посету српског премијера и да је то била основа да одлучи да оде у Сребреницу, објавио је сарајевски Дневни аваз, преноси Танјуг.

"(Бакир) Изетбеговић је сам рекао да је позвао Вучића да дође и да му даје гаранције да је сигуран. Уз то смо добили писани документ полицијских тела да нема елемената угрожености премијера у Сребреници", рекао је амбасадор Србије у БиХ.

Додао да се сада мора испитати ко је заказао и да је "то је посао за државу БиХ, а не за Србију", пренела је хрватска агенција Хина.

"Напад је изгред без преседана јер се напад на премијера једне државе у другој није догодио ни у знатно тежим ситуацијама. Велика је штета не само за односе БиХ и Србије него пре свега за БиХ, а посебно јер се то догодило на дан комеморације у Сребреници", рекао је Вукичевић и додаје да "упркос свему, заједнички живот нема алтернативу".

Вукићевић наводи да Србија жели да буде партнер стабилности региона и Београд у томе БиХ види као свог партнера.

Босанско-херцеговачки медији настављају и данас да анализирају збивања у Поточарима и у први план наводе спорну улогу компаније "Securitas" који се бави пословима безбедности и чији се припадници сада повезују са нападом на Вучића.

Нагађања је подстакла фотографија на којој се види како полиција покушава да задржи једног мушкарца у белој мајици и са акредитацијом, а који је учествовао у нападу на Вучића и његову пратњу, преноси Хина.

"Дневни аваз заправо сугерише да је у свему било неке организације, а запослене у фирми 'Securitas' назива 'Изетбеговићевим редарима', на темељу податка да је оснивач те фирме и њен стварни власник Мирсад Ћатић саветник у Изетбеговићевом кабинету", наводи хрватска агенција.

"Securitas" је за комеморацију у Поточарима ангажовао 150 људи, али "шта су они тачно радили и под којим условима су ангажовани нејасно је, али је сигурно да ред нису успели одржати", наводе босанско-херцеговачки медији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво