Читај ми!

Чепурин: Београд и Москва стратешки савезници

Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин рекао је на пријему поводом Дана Русије да вишевековну историју две земље вежу цивилизацијски корени победе и успеси.

Александар Чепурин је на пријему у руској амбасади, којем је присуствовао и председник Србије Томислав Николић, истакао да је Србија јачала када је Русија била снажна, истичући да је у интересу Русије просперитет Србије и њен успех, јавља Танјуг.

''Наше земље обично следе успоне и падове једна друге'', рекао је Чепурин и додао да су пријатељска осећања "наших народа" важна основа будућности "наших држава".

Према његовим речима, Москва и Београд су по кључним питањима стратешки савезници - по питању Косова, задатака привредног развоја, интереса садашње и будуће Европе, словенског и православног света.

Чепурин је подсетио да руска државност данас пуни 1.153 године, додајући да нема држава у свету осим Русије које могу да се похвале да су више од 500 године чувале државни суверентитет.

Пријему су присуствовали министри Зорана Михајловић, Жељко Сертић, Велимир Илић, Братислав Гашић, Небојша Стефановић, Александар Вулин, Вања Удовичић, Јадранка Јоксимовић и Иван Тасовац.

Међу званицима су били и наченик Генералштаба ВС Љубиша Диковић, посланици Милован Дрецун, Владимир Ђукановић и други, председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић и принц Александар Карађоређевић са супругом.

Такође, на свечаности у Амбасади Русије били су амбасадори Кине, Јапана, Велике Британије и других земаља, као и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, глумац Милош Биковић, певач Ђорђе Марјановић и друге личности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво