Читај ми!

Дачић: Србија наставља путем неутралности

Свака држава има сопствене националне интересе и мора поштовати став сваке друге земље у односу на међународне институције, политичке или војне, у које жели ући, изјавио је и шеф дипломатије Ивица Дачић, истакавши да је Србија изабрала пут неутралности.

Ивица Дачић је у интервјуу за италијанску агенцију Нова, на маргинама форума у Будви, на тај начин реаговао на изјаве председника Атлантског савета Црне Горе Сава Кентере који је казао да ће Србија пре или касније морати да напусти позицију неутралности и приступи НАТО, преноси Танјуг.

"Србија је изабрала пут неутралности који је на неки начин наставак политике коју је практиковала бивша Југославија. Дакле, нисмо никада били чланица војних блокова и то нисмо ни сада", рекао је Дачић

Српски министар је истакао да Србија жели да буде фактор стабилности на Балкану и да задржи добре односе са свим међународним структурама, увиђајући и значај НАТО као фактора стабилности и безбедности на Косову и имајући у виду "чињеницу да је НАТО један од гараната остваривања Споразума из Брисела".

Дачић је на форуму "Будуће перспективе глобалне безбедносне архитектуре" у Будви нагласио да Црна Гора слободно може узети 29. столицу у НАТО, јер ће иста у ЕУ припасти Србији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво