Потврђен притвор за троје Срба

Потврђен једномесечни притвор за троје Срба ухапшених у општини Ново Брдо. Судије ЕУЛЕX-a одбациле жалбе адвоката оптужених на одређивање притвора.

Међународно ванрасправно кривично веће Окружног суда у Приштини, потврдило је једномесечни притвор за три особе српске националности, осумњичене да су починиле кривично дело ратни злочин током сукоба на Косову 1999. године.

Они су ухапшени прошле седмице у општини Ново Брдо.

Један од адвоката осумњичених Миодраг Бркљач рекао је да су ЕУЛЕХ судије, које чине веће Окружног суда у Приштини у овом поступку, одбациле жалбе адвоката оптужених на решење о одређивању једномесечног притвора за Светлану Стојановић и Слободана и Срећка Мартиновића који су приведени у четвртак.

"Забрињавајуће је то што је у другостепеном решењу речено како је тужилац када је дао изјашњење у вези са нашим жалбама на одређивање притвора, рекао да постоји основана сумња да су оптужени у саучесништву са другим лицима извршили кривично дело које им се за сада ставља на терет",  рекао је Бркљач.

Бркљач је нагласио да сумња да би то можда могло да значи да се планира процесуирање још неких лица везаних за овај случај.

Другостепено Веће суда у Приштини сматра да постоји опасност да окривљени, ако се нађу на слободи, могу да побегну или да утичу на потенцијалне сведоке и оштећене и да на тај начин ометају законито и правилно одвијање овог поступка, објаснио је Бркљач.

"Окривљени су у четвртак вече енергично одбацили тврдње да су починили дело ратног злочина које им се ставља на терет", подсетио је Бркљач.

У акцији Еулекс полиције у Новом Брду прошле среде у раним јутарњим сатима ухапшено је петоро Срба.

Један од ухапшених Добривоје Топаловић пуштен је у среду увече пошто је утврђено да је грешком лишен слободе.

Представници ЕУЛЕX-a саопштили су и да су пуcтили Срђана Филића да се брани са слободе, док је Слободану и Срећку Мартиновићу и Светлани Стојановић одређен једномесечни притвор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи