Живковић: Елита у Србији треба да настави Ђинђићевим путем

Чланови Владе Србије чији је премијер био Зоран Живковић одали су пошту и положили цвеће на спомен - плочу у дворишту владе где је 12. марта 2003. убијен премијер Зоран Ђинђић.

После полагања венца на спомен плочу, Живковић је рекао да су убиством Ђинђића реформе заустављене позвавши елиту у Србији да настави његовим путем.

Живковић је рекао новинарима, да 12 година после убиства Ђинђића реформе у Србији практично и данас стоје где су биле 12. марта 2003.

"Имамо владу која прича да иде у Европу која прича да спроводи реформе, али од тога нема ништа", рекао је Живковић.

Навео је и да је "крајње време да сви у Србији који желе добро овој земљи - а то је елита Србије, учине максималне напоре да настави оним путем који је поставио Ђинђић".

Према његовим речима, циљеви тог пута су и циљеви петооктобарских промена, прве реформске владе Србије "а који су још увек неостварени".

Почаст Ђинђићу одали су чланови Живковићеве владе - Горан Питић, Александар Влаховић, Срђа Поповић, Бранимир Лечић, Кори Удовички, Слободан Милосављевић...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво