Читај ми!

Усвојен "Зојин закон"

Посланици Скупштине Србије усвојили су вечерас са 175 гласова "Зојин закон". Против Закона није био ниједан посланик.

18.05 - Усвојен "Зојин закон".

16.00 - Почела расправа о четрдесетак амандмана на "Зојин закон". 

Pосланик ДС-а Душан Милисављевић, који је предлагач закона, изјавио је да је задовољан усвајањем тог закона и да је то победа живота и мале Зоје Миросављевић.

Милисављевић је новинарима у парламенту, пошто је Закон усвојен, рекао да је то круна његове посланичке и политичке каријере, после 13 месеци напороног рада на тим законским решењима.

 

"Зојин закон" ће, обавезати лекаре да, уколико не могу да успоставе дијагнозу у року од шест месеци, дају налог да се узорак ткива и крви пошаље у лабораторије у иностранству о трошку државе. 

Влада је упутила 26 амандмана које је предлагач Закона, Душан Милисављевић прихватио, док су остало амандмани посланика.

Закон су иницирали родитељи Зоје Миросављевић, која је преминула од Батенове болести, а Предлог закона у скупштинску процедуру упутио је посланик Демократске странке Душан Милисављевић.

Све посланичке групе су претходно најавиле да ће подржати закон, истакавши да је друштво тиме преузело одговорност за побољшање здравственог система.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да су за лечење те деце обезбеђена средства и да у недавно формираном фонду тренутно има четири милиона евра, а касније ће то бити финансирано из Републичког фонда за здравствено осигурање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво