Читај ми!

СПО брани свог функционера од напада ДС-а

Новосадски одбор Српског покрета обнове (СПО) одбацио је оптужбе Демократске странке на рачун функционера СПО Владимира Јелића и оценио да се демократе служе "лажима и измишљотинама".

У одговору се наводи да челници ДС неће моћи да објасне истражним органима како је у време док су водили Завод за изградњу Новог Сада, предузећу "Боровица транспорт" уплаћено 607 милиона динара аванса иако нису били испуњени услови из уговора, преноси Бета.

"Добро су знали да "Боровица транспорт" није обезбедио гаранцију за добро извршење посла у вредности од 10 одсто и за целокупан износ предвиђених радова, од банке која је наведена у уговору, него од сасвим друге банке", навео је СПО.

Додаје се да је од уплаћеног износа "Боровица транспорт" тада извршио и оправдао само 145 милиона динара. 

СПО је навео и да је ДС скривао датум истека гаранције АИК банке, који је био 15. јула 2012. године, од тадашњег директора Завода за изградњу града Владимира Јелића и извршног директора Зорана Бојовића, који су ступили на дужност 3. јула те године.

"Пљачку која је извршена годину дана раније требало је легализовати. Зато ни на примопредаји дужности директора, а ни касније, нико од службеника бившег директора није учинио ништа да се наплати гаранција и заштити интерес града", наводи се у саопштењу СПО.

Додаје се да ту гаранцију није покренула ни ухапшена чиновница Драгана Живковић, као и да је она "напрасно заборавила или по нечијем налогу намерно прећутала обавезу" чиме је буџет Новог Сада оштетила за милионе евра.

"Борба против корупције и криминала, коју је започео премијер Вучић, не може бити заустављена, нити спречена жалопојкама ДС-а. Дошло је време да се за пљачку одговара и са тим се ДС мора помирити", навео је СПО.

ДС је данас упутила отворено писмо Вучићу у којем је навела да су ухапшени Борислав Новаковић и други невини.

Демократе су навеле да је Новаковић ухапшен у петак због штете од 462 милиона динара која је начињена девет месеци после његовог одласка из Завода за изградњу града, и то у мандату Владимира Јелића, "десне рука градоначелника Новог Сада", функционера СПО.

Саопштењем се огласио и новосадски одбор СНС који је, после тврдњи ДС и СПО, оценио да политичке странке "нису ни позване ни квалификоване да се баве темама ко треба а ко не треба да буде ухапшен у Србији, јер то је посао истражних органа".

СНС је, ипак, питао демократе да ли се сећају "у чијем мандату је Владимир Јелић био директор Завода за изградњу града и за време чијег мандата није пуштена спорна банкарска гаранција".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи