Читај ми!

Премијер: Србији нико не може да наређује

Александар Вучић рекао да Србији нико не може да наређује и говори коме ће када и како уводити санкције и поновио да ће грађани Србије живети боље у наредних неколико година.

Вучић је рекао да Србија хоће у Европску унију, али да традиционално има добре односе са Руском Федерацијом, те да због кризе у Украјини, тој земљи неће уводити санкције, преноси Танјуг.

"Србији нико не наређује како ће да се понаша. Србија се понаша у складу са интересима народа", поручио је присталицама и симпатизерима Јединствене Србије на изборној скупштини те странке у београдском "Сава" центру и додао да он само грађанима полаже рачуне.

Говорећи о реформама, премијер је рекао да за њих ова Влада има подршку из целог света, поручивши да страни стручњаци прогнозирају да ће Србија бити међу државама са највећи растом у Европи у 2017 години.

"Мислим да ћемо ми то остварити и пре тог рока", рекао је Вучић.

Премијер је поручио да ма колико данас тешко изгледају реформе да ће грађани видети како Србија може да буде боље место за живот кроз годину, две или три.

"А онда ћемо правити нове планове како да Србија буде здравија", додао је премијер.

Вучић се захвалио лидеру ЈС-а Драгану Марковићу Палми, лидеру социјалиста Ивици Дачићу и лидеру ПУПС-а Милану Кркобабићу јер у разговорима о тешким реформама нису рекли да ће то већина Србије тешко да прихвати.

"Знали смо да је то једини лек за Србију. Знали смо - први пут правимо план и програм и први пут знамо шта нам је чинити и имамо пуну одговорност.

И не заборавите, први пут не лажемо и не обмањујемо народ и имамо подршку целог света за наше мере, план и програм", закључио је Вучић.

Дачић: Хрватска не може да дели лекције Србији

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Србија није утицала на услове по којима ће лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ бити пуштен из притвора Хашког трибунала и да Хрватска по том питању не може да дели лекције Србији, преноси Бета

"Влада Србије је у смислу саосећања и људских права дала гаранције Шешељу. Када је реч о политици Војислав Шешељ није никакав фактор да би наша влада морала да заузима став о њему", рекао је Дачић на изборној скупштини ЈС-а.

Министар је позвао политичаре у Хрватској да заједно са српским лидерима смирују тензије, а не да их подстичу.

"Не могу да нам деле лекције земље које не могу да очувају десет ћириличних табли (у Вуковару)", истакао је Дачић.

Дачић је оценио да данас у Србији нико не верује у Шешељеву политику и да је то политика прошлости. Поново је став да је суд у Хагу, политички суд који треба укинути.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво