Вучић: Шешељу желим добро здравље

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу, који је пуштен на привремену слободу из Хашког трибунала, жели добро здравље и брз опоравак.

Одговарајући на питања новинара, после отварања граничног прелаза Наково-Лунга код Кикинде, премијер Вучић је рекао да Шешељу жели добро здравље, преноси Танјуг. "И то је све, нема ни 'и' ни 'али'", рекао је Вучић.

На поновљена питања новинара у вези са Шешељем и да ли је разговарао са Хашким трибуналом о условима његовог пуштања, Вучић је кратко одговорио "не".

"Ми му желимо добродошлицу, брз опоравак и добро здравље", рекао је Вучић.

Премијер Вучић је поручио да је његов посао да води земљу и да ће то радити све док за то има подршку народа.

"Никада себи нећу да дозволим због тога што мислим да радим најбоље за своју земљу, што радим поштено и смем свакога у лице да погледам, и пошто је то тако, не желим да држим власт мимо народне воље", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

"Ја да будем Бојан Пајтић и да са шест или 16 одсто држим власт, не пада ми на памет", рекао је Вучић одговарајући на питање да ли ће ући у политичку полемику са Шешељем.

Вучић је додао да ће се онога тренутка кад народ буде мислио да му је боље са Пајтићем, Шешељем, или било којим другим политичарем, тог тренутка склонити са власти.

Како је додао, он је на месту премијера народном вољом. "Немојте да бринете. Ја да држим власт по сваку цену, не пада ми на памет", поручио је Вучић.

Навео је да је уверен и да када оде са власти, када изгубе неке изборе, да ће у историји јасно и недвосмислено, као што се у Немачкој суди о раду бившег канцелара Герхарда Шредера, тако судити и ономе што је он урадио за Србију.

"А Србија ће за две, три године бити много боље место за живот, сигурније место за живот, биће много уваженија земља, а никада није била уваженија него што је то данас", рекао је премијер.

О Вулиновој изјави 

Вучић је, на питања да прокометарише изјаву министра за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту Александра Вулина који је рекао да је пуштање на слобуду Шешеља покушај дестабилизације Србије, премијер Вучић је навео да Вулина веома поштује, али да то неће да коментарише.

Министар за рад Александар Вулин рекао је да још нема информације када би Шешељ требало да стигне у Србију будући да Хашки трибунал има обавезу да објави то тек када притвореник напусти Холандију.

"Што се тиче стабилности Србије и многих који чекају некакву врсту нестабилности, подсећам да су многи призивали 'украјински сценарио' у изборној кампањи", рекао је Вучић.

Премијер је назначио да Србија постаје све значајнији фактор у Европи и свету и то илустровао чињеницом да је јуче био француски премијер Мануел Валс, да је данас са румунским премијером дошао из Београда, да је јуче био и црногорски премијер Мило Ђукановић, да за два дана долази албански премијер Еди Рама, а за четири дана и заменик немачке канцеларке Ангеле Меркел, Зигмар Габријел.

Премијер је рекао да још није познат план посете албанског премијера ни да ли ће он посетити Прешево.

Вучић је додао да је предузео најтеже мере које је један политичар могао да предузме на територији јужне Европе, а да на то није натеран.

Навео је да је то урадио зато што сматра да је то најбоље за земљу и зато што га оцена тога што је урадио и што ради интересује у историјском смислу, а не како ће на то да гледа дневна политика.

"Поносан сам на то", рекао је Вучић и додао да је уверен да ће Србија већ од 2016. године бити земља са највећим привредним растом у Европи.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво