Валс: Нова младост за старо пријатељство

Француска жели да старом пријатељству са Србијом удахне нову младост, каже француски премијер Мануел Валс, уочи сутрашње посете Београду.

Мануел Валс је дао интервјуу за сутрашњи број "Политике", чији кратак извод лист преноси у данашњем издању.

"Када је реч о Србији, желимо да нашем старом пријатељству удахнемо нову младост, нову снагу на свим плановима, наравно на политичком плану, али и на економском, јер је то област у којој Франуска није довољно присутна. Има посла у свим тим областима и то је такође смисао мог доласка овде", рекао је Валс.

Француски премијер каже да регион Балкана и Србија никада нису престали да буду важни за Француску.

"Већ је 2001. године, током француског председавања, на самиту у Загребу, европска судбина западног Балкана призната од ЕУ. А са Србијом нас, то знате, уједињује 100 година пријатељства. Данас желимо да идемо даље", истакао је Валс.

Према његовим речима, регион Балкана пролази кроз историјски процес који карактеришу истовремено нормализација односа међу суседним земљама, као и иста воља за улазак у ЕУ.

"Француска зна колики значај има тај процес не само за регион, већ и за читаву Европу. Она такође зна за његове крхкости и жели да пружи своју пуну подршку", истакао је Валс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи