Вилхелм: Напори Владе да побољша односе у региону

Влада Србије чини велике напоре да побољша односе у региону, оценио је амбасадор Немачке у Србији Хајц Вилхелм и поручио да је Србија постала "конструктиван играч", не само због преговора са Приштином, већ и због све бољих односа са Хрватском.

Хајнц Вилхелм је, говорећи о односима Србије и региона, подсетио да ће албански премијер Еди Рама ускоро посетити Београд, напоменувши да је то још један добар пример регионалне сарадње.

"Важно је зближити људе и постићи помирење у регији у којој је још рана отворено. Неке од њих можда још крваре", рекао је Вилхелм на скупу "Сарадња медија у региону".

На скупу, на којем је било речи о пројекту "Окружење" (првој регионалној информативној емисији), Вилхелм је истакао да ће Министарство спољних послова Немачке наставити да помаже тај пројекат који се емитује у осам земаља региона.

"Желимо да и даље подржавамо ову иницијативу и да је охрабримо. Важно је досегнути до свих људи у земљама региона у којима се ова емисија емитује и надам се да ће телевизијске станице показати већи интерес за овај пројекат", истакао је амбасадор.

Вилхелм је истакао и да је немачка влада за овај пројекат определила 140.000 евра и да је циљ те емисије да "зближи људе у целом региону".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво