Вилхелм: Напори Владе да побољша односе у региону

Влада Србије чини велике напоре да побољша односе у региону, оценио је амбасадор Немачке у Србији Хајц Вилхелм и поручио да је Србија постала "конструктиван играч", не само због преговора са Приштином, већ и због све бољих односа са Хрватском.

Хајнц Вилхелм је, говорећи о односима Србије и региона, подсетио да ће албански премијер Еди Рама ускоро посетити Београд, напоменувши да је то још један добар пример регионалне сарадње.

"Важно је зближити људе и постићи помирење у регији у којој је још рана отворено. Неке од њих можда још крваре", рекао је Вилхелм на скупу "Сарадња медија у региону".

На скупу, на којем је било речи о пројекту "Окружење" (првој регионалној информативној емисији), Вилхелм је истакао да ће Министарство спољних послова Немачке наставити да помаже тај пројекат који се емитује у осам земаља региона.

"Желимо да и даље подржавамо ову иницијативу и да је охрабримо. Важно је досегнути до свих људи у земљама региона у којима се ова емисија емитује и надам се да ће телевизијске станице показати већи интерес за овај пројекат", истакао је амбасадор.

Вилхелм је истакао и да је немачка влада за овај пројекат определила 140.000 евра и да је циљ те емисије да "зближи људе у целом региону".

број коментара 0 пошаљи коментар