Читај ми!

Државна управа - сервис грађана и привреде

Државна управа треба да постане сервис грађана и привреде Србије, а за то су потребни мотивисани и квалитетни службеници, рекла је потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички.

Министарка Кори Удовички је на конференцији посвећеној реформи јавне управе и запошљавању младих, у организацији Ју-Ес ејд и Београдске отворене школе, рекла да је реформа јавне управе дугорочан посао, али да је Влада Србије озбиљно ушла у тај процес, преноси Танјуг.

Она је у том смислу подсетила да су донесене измене закона о државним службеницима, чиме је отпочео процес њихове професионализације и да се ради припрема закона о платама.

Удовички је рекла да ће се на основу тог закона знати тачно колико ко зарађује у државној управи.

Амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби рекао је да је приметио квалитет и стручност младих људи у Србији, али да они немају прилику да пронађу посао.

"Треба им помоћи кроз програме стажирања како би стечено знање применили касније у послу који буду обављали", рекао је Кирби.

Кирби је позвао све оне који могу да помогну младима да им пруже шансу за запослење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво