"Српска листа" предала пријаву за изборе

Право гласа на ванредним парламентарним изборима на Косову 8. јуна има скоро 1.800.000 бирача. Пријаву је предала и "Српска листа", на којој је више од 60 кандидата.

Највеће политичко окупљање српских посланичких кандидата за изборе 8. јуна биће око Српске листе. Њу чине Грађанска иницијатива Српска, Самостална либерална странка И СДП Оливера Ивановића.

На листи је више од 60 кандидата. У Иницијативи Српска тврде да очекују између 10 и 20 посланичких места, уколико излазност Срба буде већа од 40 хиљада.

Носилац Српске листе истиче да је јединство највећи адут Срба пред изборе 8. Јуна.

"Само јединство тих српских посланика је допринело да ми сачувамо стари изборни закон, да сачувамо права гласа расељених лица, да спречимо усвајање закона о војсци и све оно што јесте битно", каже Владета Костић, носилац "Српске листе".

И пре истека рока за пријаву листа са посланичким кандидатима, централној изборној комисији захтеве је до сада предало девет коалиција политичких партија.

Рок за предају листа истиче у поноћ, а након верификације поднетих пријава, Централна изборна комисија ће саопштити ко ће све моћи да учествује на изборима 8. jуна. 

број коментара 0 пошаљи коментар