Читај ми!

Оштра осуда најаве рушења цркве у Приштини

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осудила изјаву Дардана Гашија, представника Приштине, који је најавио рушење Храма Христа спаса у том граду. Гаши негира да ће да руши цркву у Приштини.

Најава рушења православне цркве у Приштини, која је објављена у приштинском листу Телеграф у време прославе највећег хришћанског празника Васкрса, скандалозна је и представља континуитет у застрашивању Срба на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за Косову и Метохију.

"То је јасна порука, да тамо где се руше српске светиње, нема места ни за Србе", истакнуто је у саопштењу.

Канцеларија за КиМ позвала је међународну заједницу да овакве изјаве из Приштине схвати озбиљно и да реагује, јер се, како наводе, ради у порукама које подсећају на мартовски погром 2004. у коме је оскрнављено 35 православних цркава.

Косовски министар просторног планирања Дардан Гаши рекао је да је Храм Христа спаса, из времена Слободана Милошевића, изграђен без дозволе и да ће "као такав бити и третиран".

Гаши је одбацио као неистините тврдње о рушењу храма Христа Спаса у Приштини, како су јавили приштински медији, преноси Бета.

"Није истина да сам рекао да ће се храм Светог Христа Спаса у Приштини рушити, нити то могу рећи за било који од 50.000 објеката који се на Косову третирају као нелегално саграђени", рекао је Гаши гостујући у емисији "Актуелност више" на РТК2.

По новом закону сви су у прилици да докажу легалност објеката или власништво над земљиштем на којем су објекти изграђени, казао је Гаши и додао да је закон за све једнак и сходно њему легалност ће морати поред осталих да се докаже и за зграду аеродрома "Адем Јашари", али и за више џамија на Косову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво