Читај ми!

Дачић: Ђинђић је дао живот за своју земљу

Зоран Ђинђић је за своју земљу дао живот и од тога већа жртва не постоји, рекао је председник Владе Србије Ивица Дачић поводом 11 година од убиства премијера Ђинђића.

Председник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је поводом 11 година од убиства премијера Зорана Ђинђића да је он за своју земљу дао живот и да од тога већа жртва не постоји.

Он је агенцији Бета рекао да је Ђинђић био политички противник којег је поштовао и човек који је за своју земљу положио живот.

"Већа жртва и веће признање од тог, не постоји", рекао је Дачић.

Премијер Србије и лидер Демократске странке Зоран Ђинђић убијен је испред седишта Владе Србије 12. марта 2003. године.

Ђинђић је био први премијер Србије после пада режима Слободана Милошевића 2000. године и доласка на власт Демократске опозиције Србије (ДОС). Влада на чијем је челу био изабрана је 25. јануара 2001. године.

За организовање убиства Зорана Ђинђића на 40 година затвора осуђен је бивши командант "црвених беретки" Милорад Улемек. На исту казну осуђен је и Звездан Јовановић, непосредни извршилац убиства и бивши Улемеков заменик.

Политичка позадина убиства Ђинђића још није откривена.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи