Читај ми!

Тулимировић у трци за градоначелника Београда

Председник странке Ниједан од понуђених одговора Никола Тулимировић биће кандидат за градоначелника Београда.

Никола Тулимировић, председник странке Ниједан од понуђених одговора биће кандидат за градоначелника Београда испред те партије, најављено је из те политичке организације.

У саопштењу се подсећа и да је та странка расписала јавни конкурс за кандидате за одборнике у Скупштини града Београда, а Тулимировић је обавестио Београдски одбор да је до сада већ пријављен довољан број кандидата за пуну листу.

Јавни конкурс ће и даље остати отворен, а одлуку да Тулимировић, који је и посланик у Скупштини Србије, буде кандидат за градоначелника донео је Београдски одбор странке.

Градски избори биће расписани најкасније средином јануара и одржани најкасније средином марта, њихово спровођење организоваће Привремени орган Београда, присуство домаћих и страних посматрача је по закону, а градоначелник се бира из редова одборника, рекао је раније Танјугу члан Градске изборне комисије Зоран Лукић.

Лукић је тада рекао и да изборе за скупштину града расписује председник скупштине, а како је влада именовала Привремени орган половином новембра, рок за расписивање истиче после два месеца, односно средином јануара како би били одржани у распону од 45 до 60 дана, што је почетак или средина марта.

Од раније је познато да ће лидер ДС-а Драган Ђилас бити кандидат те странке за градоначелника, док ће кандидат СДПС-а, ако се та странка одлучи за самостални наступ на градским изборима, бити функционерка странке и државни секретар у Министарству трговине, Татјана Матић.

Остале странке раније су најавиле да ће избор међу сопственим кадровима направити ускоро, те да ће то бити искусни људи који познају Београд и потребе његових житеља, који имају визију града.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи