Важан економски споразум Србије и Малте

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић током своје посете Малти добио подршку тамошњих званичника о приступању Србије Европској унији. Током посете потписан Споразум о избегавању двоструког опорезивања.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић рекао је у Ла Валети да је кључна тема његових данашњих разговора са малтешким званичницима била приступање Србије Европској унији и да у том стратешком циљу Београд има пуну подршку Малте.

"Пуну подршку имамо и у процесу визне либерализације. Малта је чланица ЕУ, сваки глас има своју тежину, а консензус је неопходан да би се доносиле одлуке", подсетио је Јеремић.

Министар је нагласио и да "први пут у историји један министар спољних послова Србије долази у званичну посету Малти".

"Са овом земљом имамо дугу традицију добрих односа, али такве су биле историјске околности да сада први пут један министар долази у Ла Валету", рекао је Јеремић.

Министар је рекао да су теме разговора били и билатерални односи и да је потписан важан економски споразум, који ће омогућити дубље економско повезивање Србије и Малте. Јеремић је објаснио да је реч је о Споразуму о избегавању двоструког опорезивања.

Пре Србије споразуми су потписани и са Француском, Грчком, Ирском, Италијом, Јорданом, Либаном, Либијом, Црном Гором, Швајцарском, САД и Катаром.

Јеремић је најавио да ће ускоро на Малту доћи једна група српских привредника, а с друге стране група малтешких привредника ће посетити Србију, с идејом да се побољша и унапреди економска сарадња.

Шеф српске диплоамтије рекао је и да ће се састати са групом Срба који живе на Малти, представницима једне од највећих етничких заједница у тој медитеранској држави.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво