Могућа ванредна седница о уговорима са ММФ

Не искључује се могућност да се одржи ванредна седница Скупштине, на којој би се расправљало о ратификацији финансијских докумената закључених са МмФ-ом, изјавила председница Парламента Славица Ђукић Дејановић.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић није искључила могућност да се до почетка јесењег заседања одржи ванредна седница на којој би се расправљало о ратификацији финансијских докумената закључених са Међународним монетарним фондом.

Ђукић Дејановић је рекла Танјугу да та седница "не би била маратонска и са огромним дневном редом", већ да би се, с обзиром на актуелну ситуацију и недавно завршене преговоре са ММФ-ом, могло расправљати само о тим документима.

"Ми имамо времена, радни дани за пленарне седнице су уторак, среда и четвртак. Трудићемо се да што већи број недеља убудуће организујемо у складу са пословником и имаћемо те краће седнице, од којих једна може бити и у периоду ванредног заседња", појаснила је Ђукић Дејановић.

Упитана да ли би тиме били испуњени захтеви појединих опозиционих странака да се о аранжманима са том међународном финансијком институцијом разговара у парламенту, Ђукић Дејановић је одговорила да "скупштина има механизам да министри и Влада дају одговоре на сва питања које постављају посланици последњег четвртка у месецу".

"Тај инструмент ћемо користити и даље. Те идеје само треба да буду усклађене са процедуром, односно са пословником, и то ће се наћи на дневном реду", нагласила је председница Скупштине.

Она је подсетила да, током ванредног заседања, заказивање седнице и њен дневни ред предлажу Влада Србије или најмање 84 посланика, а да током лета није одржана још нека седница на којој би се расправљало о законским предлозима који чекају у скупштинској процедури, јер посланици не могу да предложе законе чији је предлагач неко други.

"Посланици имају своје предлоге, али да бих сада нешто ставила на дневни ред треба 84 посланика да да сопствени предлог, а не да предложе да расправљамо о законима чији је предлагач неко други", објаснила је председница Парламента.

Ђукић Дејановић је поновила да је скупштина "више него интензивно радила пред одморе и да је усвојила 217 закона и 73 друга акта" нагласивши да очекује да на почетку редовног заседања скупштина настави са усаглашавањем домаћег законодавства са међународним и указала да ће посебна пажња бити усмерена на сферу одбране и образовања.

"Наравно, и све друге области које су регулисане системским законима биће тема већ од октобра, али оно што ћемо сигурно ставити у први план то је одбрана земље и законодавна активност на ту тему", нагласила је Ђукић Дејановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи