Читај ми!

Посланичка питања

Народни посланици постављали питања представницима власти на почетку седнице парламента. Посланици су имали питања о Статуту Војводине, правосуђу на Космету, али и о достављању личних карата предузећа, ценама житарица и злоупотребама на интернету.

Посланичким питањима започела седница Скупштине Србије на којој се расправља о амандманима на Предлог буџета за 2014. годину.

Посланик Демократске странке Александар Сенић рекао је да Дирекција за робне резерве ове године није откупила довољно пшенице, те да ће Србија, и поред рекордне жетве, можда морати да увози жито.

Сенић је од Владе затражио да каже шта је предузето за спречавање злоупотребе доминантног положаја на тржишту. Посланик ДС-а и председник скупштинског одбора за пољопривреду оценио је да о постојању картела у Србији сведочи то што је цена уља иста као и лане, иако је сунцокрет ове године упола јефтинији.

Посланик Либерално демократске партије Јудита Поповић рекла је да "политичка одлука" Уставног суда Србије фактички брише Статут Војводине и отвара нову политичку кризу, наглашавајући да Влада нема јасан одговор на сва отворена питања и не може да заустави пад Србије у провалију.

"Тражим обавештење од Владе да ли намерава да покрене уставну реформу и учини нешто да напокон ова држава има јасну политику према локалним самоуправама и покрајини Војводини", рекла је Поповићева.

Посланик ДСС-а Марко Милутиновић поставио је питање Влади да ли ће се расписати референдум о укидању судија и тужилаштава на Косову и Метохији "и њиховом препуштању сепаратистичкој власти Хашима Тачија".

Милутиновић је рекао да је парламент пре 24 дана усвојио закон о седиштима и подручјима судова и јавних тужилашатва и да је тада ДСС указивао да је противуставно да се посебним законом регулише питање седишта и подручја судова на Косову и Метохији.

Посланици СПО покренули су питање злоупотреба путем интернета, посебно када је реч о деци и упитали шта ће полиција предузети да се ефикасније проналазе починиоци кривичних дела путем интернета, а Министарство правде да ли ће размислити о "офанзивнијој казненој политици".

Мирко Чикириз из те странке рекао је да је велики степен узнемиравања деце преко интернета што није само проблем нашег друштва и да су рачунари и интернет и средство за извршење низа кривичних дела. 

Самостални посланик Зоран Остојић питао је министра привреде Сашу Радуловића да ли је јавно предузеће "Србијашуме" доставило "личну карту", и да ли је у њој добро процењен капитал и шта се дешава са управом тог јавног предузећа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво