Подршкa Финске на путу Србије у ЕУ

За Србију је веома значајна подршка Финске у процесу европских интеграција, истакао премијер Мирко Цветковић након разговора са финским колегом Матијом Ванханеном. Постоје значајни потенцијали за унапређење привредне сарадње две земље, пре свега на плану инвестиционих улагања, сагласни Цветковић и Ванханен.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић изјавио је, после сусрета за финским премијером Матијом Ванханеном, да је подршка Финске веома значајна за Србију у процесу европских интеграција и истакао да постоје значајни потенцијали за унапређење привредне сарадње две земље, пре свега на плану инвестиционих улагања.

Цветковић је захвалио Финској на подршци у погледу стављања Србије на белу шенген листу као и на залагању за одмрзавање Прелазног трговинског споразума са ЕУ.

"Влада Србије, на чијем сам челу, у потпуности је посвећена европским интеграцијама и ми све обавезе на том путу испуњавамо. У том смислу, веома нам је значајна подршка Финске", нагласио је Цветковић у изјави новинарима у Хелсинкију, где борави у радној посети Финској.

"На жалост, наши ставови се разликују у погледу признања једнострано проглашене независности Косова и Метохије", рекао је премијер Србије, наводећи да је током разговора искористио прилику да још једном пренесе премијеру Ванханену да се Србија никада неће одрећи свог суверенитета и територијалног интегритета и да се ће се за то борити искључиво мирољубивим и дипломатским средствима поштујући међународно право.

Цветковић је рекао да разговори у Финској имају за циљ унапређење свих видова сарадње пре свега економске.

"Отворени смо за сарадњу у областима информационе технологије и телекомуникација, енергетике, заштите животне средине, шумарства и индустрије прераде дрвета, металско-металуршког комплекса и инфраструктуре, рекао је премијер Цветковић на заједничкој конференцији за новинаре са премијером Финске.

У делегацији Србије су и министар трговине и услуга Слободан Милосављевић, министарка за телекомуникације и информационо друштво Јасна Матић и директорка Канцеларије за европске интеграције Милица Делевић који ће имати одвојене сусрете са својим колегама из Финске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво