Читај ми!

Вучић: Немилосрдна борба против криминала

Уследиће немилосрдна борба против криминала, јер није могуће играти се са државом, рекао за РТС Александар Вучић, после седнице Бироа за координацију служби безбедности. Предложено формирање Службе за борбу против наркотика и Службе за борбу против екстремизма и тероризма.

На седници Бироа за координацију служби безбедности донета је одлука да се предложи Влади формирање Службе за борбу против наркотика и Службе за борбу против екстремизма и тероризма. На седници се разговарало о угрожавању изборног права у северном делу Косовске Митровице и о борби против насиља на стадионима.

После седнице, први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је за РТС да ће уследити немилосрдна борба против криминала, јер није могуће играти се са државом. Међутим, како је рекао, "неће бити лова на вештице".

Први потпредседник Владе рекао је и да држава "неће прогонити навијаче, већ криминалце и нарко-дилере".

"Борба за безбедност и сигурност на свим јавним манифестацијама биће најобимнија у историји Србије против оних који деле наркотике широм наше земље", рекао је Вучић и додао да је интересантно да је у последње три године, откада је кренула борба против Шарића, цена наркотика још нижа.

Према његовим речима, јасно је да нисмо томе посветили довољно пажње и да ћемо сада морати да решавамо тај проблем на најозбиљнији и најтежи могући начин.

Ипак, како сазнаје РТС у наредних 10 до 15 дана уследиће највећа акција у историји Србије против нарко-дилера и хулигана.

Сазнајемо и да је дошло и до прегруписавања међу навијачким групама, тако да су присталице Рада направиле споразум са "забрањенима", фракцијом навијача Партизана.

Због догађаја током гласања у Косовској Митровици надлежни органи поднеће одговарајуће пријаве, најавио је Вучић.

"За нас је теже у Косовској Митровици јер немамо ефективну власт, али ћемо наћи начина и показати да ће бити кажњени сви они који су злоупотребљавали све слободе које су им дозвољене, а они који су тврдили да је неко други то организовао, имаће прилику да то докажу и покажу. Нема никакве сумње", навео је Вучић.

Говорећи о предстојећим догађајима, утакмици Рад - Црвена звезда и поновљеним изборима 17. новембра, Вучић је рекао да су веома лоше безбедносне процене за оба догађаја, али да ће држава реаговати и обавити свој посао, гледајући да никоме не угрози његова права.

Ко ће убудуће имати право на обезбеђење државе и ротације на колима биће познато када надлежни ураде нову безбедносну процену за све који сада користе то право.

Само у београдској полицији 450 полицајаца ангажовано је на обезбеђењу личности. Десет пута мање инспектора бори се против трговине наркотицима.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво