Изворни СПО приступио "Заједно за Србију"

Странци у оснивању "Заједно за Србију", коју предводи Душан Петровић, колективно је приступио изворни Српски покрет обнове. На средњи рок желимо да будемо кредибилан партнер у вођењу државне политике, рекао бивши министар дијаспоре Срђан Срећковић.

Изворни Српски покрет обнове колективно је приступио странци у оснивању "Заједно за Србију", коју предводи Душан Петровић.

Споразум о колективном приступању потписали су Петровић, који је и шеф посланичког клуба "Заједно за Србију" и овлашћено лице изворног СПО-а, посланица Сања Чековић.

Потписивањем тог споразума, изворни СПО, чији је лидер бивши министар дијаспоре Срђан Срећковић, престаје да постоји и обавезује се да позове све своје чланове и локалне организације да приступе "Заједно за Србију".

У Споразуму се наводи да су његови потписници сагласни да колективно приступање Изворног СПО у "Заједно за Србију" даје допринос стварању модерне и добро организоване странке, која ће допринети темељним реформама друштва, привредном развоју и бољем животу свих грађана.

Потписници Споразума залагаће се за развој демократије, индивидуалних људских права, заштите државних и националних интереса, успостављању европских стандарда и вредности у друштву и придруживање Србије ЕУ.

Петровић је, након потписивања споразума рекао да је политика "Заједно за Србију" једноставна и да се заснива на идејама солидарност, самоуоправе и Европе.

"Мислим да на овај начин дајемо добар пример шта треба да се дешава на политичкој сцени, а то је здруживање политичке енергије. Овим шаљемо и поруку грађанима да нешто у Србији може и заједнички да се уради", рекао је Петровић.

Према његовим речима, прелазак Изворног СПО у "Заједно за Србију" је суштински и симболички корак којим је створено њихово органско јединство, проистекло из дуге и добре сарадње.

Он је рекао и да грађани треба да одлучују о јавним политикама које се тичу њиховог живота, да треба да постоје три региона у Србији који би имали врховни ниво самоуправе и у којима би се одлучивало о економским подстицајима и политици, као и да сви локални нивои треба да се баве здравством, просветом, културом и спортом.

Прикупљање потписа за странку

Држава, како је додао, треба да се бави војском, полицијом, безбедношћу, судовима, монетарном политиком и спољним пословима.

Петровић је подсетио да је "Заједно за Србију" почела да прикупља потписе за прелазак у политичку странку, а како очекује, то ће се убрзо догодити.

Упитан због чега би грађани подржали "Заједно за Србију", с обзиром да су и он и Срећковић већ били у власти, Петровић је рекао да "потпуно мирне савести исповеда идеје о којима говори".

Он је изразио уверење да је све што је урадио као министар пољопривреде, отворило пут да људи који се баве пољопривредом живе боље, а да национална економија ојача.

Срећковић је објаснио да је до уједињавања дошло због потребе да дође до укрупњавања на политичкој сцени и да се створи јака и кредибилна партија.

"Имајући у виду блискост програмских циљева и потребу да се укрупњава политичка сцена, Председништво Изворног СПО је донело одлуку да се прикључи Заједно за Србију са жељом да допринесемо формирању озбиљне и добро организоване странке чији је краткорочни циљ да пробуди енергију великог дела бирачког тела", рекао је Срећковић.

Он је рекао и да је на средњи рок циљ да буду кредибилан партнер у вођењу државне политике, као и да су кључне две ствари - консензус и решавање конкретних проблема, односно прављање планова.

Према његовим речима, кључно је да се консензус постигне око привредних праваца развоја земље, јер је економија кључни проблем и ако она стане на ноге држава ће бити респектабилнија у целом свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво