Читај ми!

Претучени Срби код Вучитрна

Петоро Срба из села Гојбуља код Вучитрна претукла група Албанаца из суседног села Мироче. Један задржан на болничком лечењу у Косовској Митровици, а остали су после указане помоћи пуштени кући. Полиција се није огласила поводом инцидента.

Већа група Албанаца напала је петоро Срба у селу Гојбуља у општини Вучитрн, који су након тога пребачени у болницу у северном делу Косовске Митровице. Један од повређених задржан је на болничком лечењу, док су остали после указане помоћи пуштени кући.

Како је Танјугу рекао један од повређених, Милан Јовановић, група Албанаца из суседног села Мироче напала их је моткама око 12.30, док су брали јабуке у атару свог села.

Дежурни лекар у болници у Косовској Митровици Саша Димић рекао је Танјугу да је око 14 часова на пријемно хирушко одељење довезено пет пацијената старости од 36 до 42 године са контузионим повредама главе и тела.

"Четворо њих је збринуто на пријемном хирушком одељењу и после указане прве помоћи, пуштени су на кућно лечење, а један пацијент је задржан на болничком лечењу ради дијагностике и праћења његовог здравственог стања", рекао је Димић.

Како каже, нико од петорице повређених пацијената није животно угрожен.

Милан Јовановић, који је лакше повређен, каже да Албанци из суседног села који су их напали од 1999. године свакодневно стварају проблеме, "иако су они узурпирали српска имања и оградили како би чували стоку".

"Село Мироче су комплетно узурпирали. Нити ко сме да приђе, нити да прода од њих. Не дају ни Албанцима ни Србима, сада су кренули и на наше", додао је Јовановић.

Мирко Томашевић из Гојбуље такође каже да ова албанска породица не да никоме да приђе ни на два километра од њихове куће.

"Ко год да се појави да ради своју земљу, било да је њива или воћњак, они не дозвољавају прилазак. Тој породици је допуштено све, вероватно нико неће ништа да предузме и допуштено им је да раде Србима шта хоће", рекао је Томашевић.

У данашњем инцидент повређени су још Јован Јовановић, Александар Перић и Бранимир Зарковић.

Председник села Гојбуља Братислав Костић изјавио је, после напада, да мештани тог села захтевају да их од ноћас и убудуће штите полиција и припадници Кфора.

У Гојбуљи, селу које се налази на северу Косова, живи око 60 српских породица у потпуном албанском окружењу. Полиција се још није огласила поводом инцидента.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво