Читај ми!

Самарџић о распуштању скупштина на Косову

Влада је одлуком о распуштању четири општине на северу Косова и Метохије прекршила Устав и законе Србије, тврди потпредседник ДСС-а Слободан Самарџић. Том одлуком дефинитивно ће бити угашени органи Републике Србије на Косову и Метохији, истиче Самарџић.

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић оптужио је Владу Србије да је одлуком о распуштању четири општине на северу Косова прекршила Устав и законе Србије и донела антидржавну одлуку.

"Ово је акт против државе и акт државоубица", рекао је Самарџић и истакао да је Влада Србије такву одлуку донела, јер је "спремна да заведе терор на Косову и насилним средствима натера грађане на косовске изборе 3. новембра".

Самарџић је на конференцији за новинаре навео да ће том одлуком дефинитивно бити угашени органи Републике Србије и да ће бити успостављени органи лажне државе Косово.

"Влада је спровела капитулацију у више корака, а попут психологије криминалца само јој је први корак био тежак", оценио је потпредседник ДСС-а.

Самарџић је рекао да је Влада Србије спремна да спроводи налоге Брисела и Берлина и одлуке председнице Косова Атифете Јахјаге и оценио да је за Србију и српски народ то велика срамота историјских размера.

Додао је да је то наопака ситуација, као да је Србија аутономна покрајина Косова, па виши органи спроводе одлуке нижих органа.

Рекао је и да је срамна листа Грађанска инцијатива Србија за косовске изборе која је у ствари, како је навео, листа Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, али да те странке не могу да "утерају кандидате на ту листу".

"Они виде да немају са чим да изађу пред Јахјагу и Кетрин Ештон, бојећи се њихових санкција и губитка својих фотеља, прекршили су и Устав и закон, а да нису имали ниједан разлог за то", навео је Самарџић.

Додао је да је 95 одсто Срба на Косову против тих избора.

Самарџић је подсетио да је ДСС раније пред Уставним судом Србије поднео иницијативу за оцену уставности за сваки од, како је навео, прекршаја Владе.

"Немамо Уставни суд Србије. Тај суд је скуп кукавица, који не смеју да промоле нос из својих просторија. Влада Србије их држи под контролом", рекао је потпредседик ДСС-а.

Додао је да Влада Србије предаје део своје територије у руке Хашима Тачија и његове владе и да је то капитулација и чин без преседана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара