Читај ми!

Јосиповић у Високим Дечанима

Уверен сам да ће Косово постати крај мира и сарадње и да ће људи наћи снагу да живе заједно, рекао председник Хрватске Иво Јосиповић приликом посете манастиру Високи Дечани. Свако застане пред лепотом Дечана, те древне баштине која је део европске и светске традиције, рекао Јосиповић.

Председник Хрватске Иво Јосиповић рекао је у манастиру Високи Дечани да је уверен да ће Косово постати крај мира и сарадње, и да ће људи пронаћи снагу да живе заједно.

Јосиповић је током другог дана званичног боравка на Косову посетио манастир Високи Дечани и разговарао са игуманом Савом (Јањићем) и монаштвом.

"Очување овог манастира и сарадња која се овде показује између Српске православне цркве и власти Косовa, показује да људи могу заједно, да оптимизам може победити песимизам и да људи добре воље могу надјачати оне који то нису", рекао је Јосиповић новинарима.

Хрватски председник је рекао да свако застане пред лепотом те древне баштине која је део "европске и светске традиције".

Старешина манастира игуман Сава је рекао да Јосиповићева посета представља велику част и радост, али истовремено и велико укрепљење за овај манастир и његово братсво.

"Надамо се да сви заједнички, нашим трудом, можемо да сачувамо ову вредну хришћанску баштину, која постоји на овим просторима. Верујемо да су пред нама нека боља времена у којима ће људи више сарађивати и радити заједно за добробит свих", рекао је игуман Сава.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво