Читај ми!

Љајић: Нови стандард за будуће владе

Министар Расим Љајић каже да нико не може да оспори да ће реконструкција Владе ипак бити темељна и некозметичка и да је најважније да је тај процес приведен крају. Љајић каже да то што неко први пут јавно говори о раду својих министара, са више самокритике, него критике других, стандард за све будуће реконструкције у неким будућим владама.

Потпредседник Владе и министар трговине и телекомуникација рекао је да је најважније да прича о реконструкцији Владе приведена крају и да ће она ипак бити темељна и некозметичка.

Љајић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да нико не може да доведе у питање чињеницу да је дошло до суштинских промена реконструкцијом владе.

"Најважније је да је један процес приведен крају. Ово ће ипак бити темељна некозметичка промена. Ако имате промена седам или осам људи, министара, то је суштинска промена. Имамо већ најављену промену пет министара, а очекује се и одлука УРС-а, као и СПС-а", рекао је Љајић.

Он је рекао да ће у наредних неколико дана бити познат исход реконструкције Владе, да ли ће она бити у истом саставу или ће бити измене коалиционог споразума.

Према његовим речима, суштина реконструкције јесте да се продрмају односи у самим странкама и међу коалиционим партнерима како би читава Влада радила боље и ефикасније, и како би дошли неки нови људи са новом енергијом.

"По први пут се јавно критички говори о раду својих министара. То ће бити један нови стандард, јер смо јуче чули више самокритике, него критике неких других. То поставља нови стандард и пред неке друге реконструкције којих ће, верујем, бити у неким новим владама", рекао је Љајић говорећи о седници Главног одбора СНС-а.

Он је рекао да су успеси Владе Србије у претходних годину дана борба против корупције, европске интеграције и решавање проблема Косова и Метохије, за шта је како каже, Србија добила признање и од међународне заједнице.

"Остају нам проблеми у економији и привреди и то је посао целе Владе, а не само једног министра", рекао је Љајић.

Он је нагласио да у земљи сада до краја треба спровести суштинске реформе и припремити се што боље за почетак преговора са Европском унијом, како би сами преговори трајали што краће.

Љајић, који је и министар спољне и унутрашње трговине, је потврдио да ће хлеб "сава" појефтинити за 2,5 динара, са 48,5 на 46 динара, што је последица добре године, а у саму цену је урачуната и већа цена електричне енергије.

Говорећи од дијалогу са Приштином о питању телекомуникација, Љајић је објаснио да је спорна само једна реч у споразуму о телекомуникацијама са властима у Приштини, а то је да уз  "позивни број" за Косово, стоји и реч "јединствен".

"Приштина сматра да то треба да стоји, а ми мислимо да је то сувишно", рекао је Љајић и додао да Приштина за свој став има подршку посредника из Европске уније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво