Читај ми!

Вучић: Предложићу промену више министара

Главном одбору СНС-а предложићу промену више министара, а од коалициионих партнера очекујем исти ниво одговорности, рекао лидер напредњака Александар Вучић. Главни одбор странке следеће суботе донеће коначне одлуке о томе како ће бити извршена реконструкција целокупне извршне власти, каже Вучић.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић најавио је да ће та странка следеће суботе, 20. јула, одржати седницу Главног одбора на којој ће бити донете коначне одлуке како ће бити извршена реконструкција Владе Србије, јавних предузећа, јавних служби, целокупне извршне власти.

"Ми смо имали озбиљне, дуге разговоре, о циљевима, програму. Кључни циљ је запошљавање Србије, запошљавање грађана и спуштање нивоа незапослености испод 20 одсто", рекао је Вучић на конферецији за новинаре по завршетку седнице Председништва СНС-а.

Вучић је рекао да је данас разговарано о свим проблемима функционисања власти, као и о персоналним решењима.

"Нисмо у потпуности постигли сагласје о свему, али сам добио овлашћење да Главном одбору странке предочим мере и предлоге за политику и реконстукцију Владе", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је од Председништва тражио оно што ће, како каже, тражити и од Главног одбора странке да прихвате најозбиљније промене, јер ово је први пут да једна влада без превеликог притиска јавности и опозиције расправља о сопственој реконструкцији.

"Мој предлог Главном одбору биће темељна реконструкција Владе. Мој предлог неће бити промена само једног министра, већ више министара", нагласио је Вучић и рекао да од коалиционих партнера очекује једнаку одговорност.

"Не мењају се људи зато што су лоши, већ се људи мењају због успостављања новог система одговорности. Ми себи постављамо озбиљне циљеве и одговорне циљеве", рекао је Вучић.

Говорећи о медијским спекулацијама о томе који министри ће бити смењени, Вучић је рекао да процене медија и опозиције нису биле увек исправне. "Данас и у суботу, ми ћемо говорити о себи, а могућа су многа изненађења", рекао је Вучић.

Лидер СНС-а је рекао да ће на седници Главног одбора покушати да провери да ли му страначки пријатељи верују када то говори, и да ли ће интерси Србије бити стављени испред интереса странке.

"Ја сам уверен да ћу добити подршку ГО, а ако не добијем сносићу одговорност. Анализирали смо наш рад, много тога доброг смо урадили, али ја увек анализирам недостатке и лоше стране и не правим хвалоспеве о сопственим успесима", поручио је Вучић.

Први човек СНС-а је истакао да су неки други "били мајстори за то, а нису били мајстори да ураде нешто за своју земљу и народ".

"Први сам говорио о манама у сопственом раду, о томе да код себе у последњих неколико недеља примећујем и грешке у раду и одрђени замор и шта то нисам стигао у Министарству одбране да урадим", рекао је Вучић.

Први човек СНС-а је истакао да је расправа на Председништву била отворена и да се говорило само о његовој оставци, што је он предложио.

"Нисмо о свему мислили исто, али се тиме поносимо, јер представљамо демокаратски уређену партију и 500 људи у ГО ће одлучивати о будућности СНС-а", истакао је Вучић.

Резултати су најважнији

"Мислим да оно што је за нас најважнија ствар, то је да постижемо резултате и да нешто урадимо за измучену земљу. За земљу у којој се економска политика водила тако што су продаване државне обвезнице и уништавани предузећа", истакао је Вучић.

Према његовим речима, вођени су ратови за које се знало да ћемо бити изгубљени и ова генерација мора да вади кестење из ватре и да решава објективне проблеме.

"Не могу да се смејем пред вама, јер не знам због чега могу да будем весео. Нису сви постигли исте резултате, неко ће на другом месту постићи бољи резултат, а неко има заиста објективне проблеме", оценио је Вучић.

Презцизирао је да није договорено који ће министри бити смењени, али да зна који ће бити његови предлози.

"Не знам шта ће усвојити Главни одбор, да је то било лако, ми бисмо то данас решили. Сигурно је да неће бити један или два министра", поновио је Вучић.

Говорећи о шефу преговарачког тима за приступање ЕУ, Вучић је рекао да очекује да буде он изабран у наредна два или три дана.

"Најпре желим да ми постигнемо договор у нашој странци зато што очекујем од наших људи да буду најодговорнији и увек сам то очекивао, јер њима је најтежи посао. То сито и решето мора да буде такво да зауставља много тога лошег и морате да пристајете увек на тешке ствари", поручио је Вучић истичући да разговори нису били лаки ни за кога.

"Пријатељима сутра морате да кажете хвала, обављајте неки други посао. Ја сам изабрао тежак пут, тежак је пут мојим сарадницима и пријатељима. Ми смо овде да бисмо нешто направили у Србији и лакше би нам било да се купамо на мору и уживамо, али неко ће нас питати за шест месеци шта сте то урадили", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да је захвалан људима у Председништву који су рекли да су спремни да сносе одговорност и да ће остати уз СНС, без обзира на то каква ће бити њихова судбина у овом тренутку.

"Видели сте да сам говорио о нашој одговорности, никоме не желим да држим придике. Данас је мени била упућена примедба зашто ми да мењамо највише кад је најмање притужби на наше министре. Ми се не поредимо ни са ким. Радимо најбоље што можемо и то је наш посао", нагласио је Вучић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво