Читај ми!

Бачевић: Тешко до измене коалиционог споразума

Постоји више начина за реконструкцију владе, а евентуална измена коалиционих споразума је тежа и мање реална варијанта, рекао Милан Бачевић. Није било речи о персоналним решењима, о којима се много више говори у медијима, него у влади и странкама, каже Бачевић.

Министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић изјавио је да постоји више варијанти за реконструкцију владе, а да је евентуална измена коалиционих споразума тежа и мање реална варијанта.

Бачевић је на конференцији за новинаре на Рударско-геолошком факултету рекао да се залаже за реконструкцију, истичући да до сада није било речи о персоналним решењима и да се много више о томе коментарише у медијима него у влади и странкама.

На питање да ли ће доћи до спајања неких министарстава Бачевић је рекао да није ништа договорено на ту тему, иако би можда влада тако могла боље да функционише, али да би то подразумевало измену Закона о министарствима или измену коалиционог споразума што је мање вероватно.

"Ја сам иначе заговорник реконструкције владе и сматрам да она треба да се спроведе ургентно како би могла да доведе до квалитативних промена", истакао је Бачевић.

Рекао је да ће Српска напредна странка одржати седницу Председништва странке на коме ће, између осталог, бити речи и о реконструкцији, напомињући да та странка има највећи број министара и да је логично да она да коначну реч у процени рада својих министара.

Бачевић је истакао да је јако важно што ће се реконструкција спровести и по дубини "јер министар може да буде генијалан, али ако неко не спроводи његову политику и одлуке на регионалном, локалном и другим нивоима, можда министар не би требало до краја да сноси последице".

Напоменуо је да су грађани највећу подршку дали СНС-у и да с правом највише очекују од најјаче странке, тако да је реконструкција у овом тренутку најбољи одговор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се